benefit-ok   Ingyenes házhozszállítás       benefit-ok   30 napos elállási jog        benefit-ok   3 év jótállás
benefit-tel  Telefon: +36 70 275 4994 (H-P 9:00 - 16:30) 
benefit-ok   Ingyenes házhozszállítás       benefit-ok   30 napos elállási jog        benefit-ok   3 év jótállás
benefit-tel  Telefon: +36 70 275 4994 (H-P 9:00 - 16:30) 
Menu Search
Close
Katergóriák

Milyen a jó kerti világítás?

#Nova Luce#mozgásérzékelő#talajba szúrható lámpa#kültéri világítás

A jó kerti világítás legyen praktikus, azokat a helyeket világítsuk meg, amiket használunk  (közlekedési útvonalak, járdák, kocsibeállók), de ugyanúgy legyen esztétikus és hangulatos is (medence környéke, terasz stb.).

A lényeg, hogy jól érezzük magunkat kertünkben nappal, de akár napnyugta után is. Minden kertet hangulatossá lehet varázsolni néhány jól elhelyezett fényforrással.

Elsősorban figyelembe kell vennünk a kert adottságait és a család igényeit.  Mérlegelni kell, hogy mit szeretnénk direkt megvilágítani, melyik kertünk része, amit ki szeretnénk hangsúlyozni, és melyek azok a helyek, melyeket kevesebbet használunk és nem fontos a "díszkivilágítás".

A funcionális jellegű tereket, mint pl. a kocsibeálló, fölösleges egész estére kivilágítani, mivel csak pár percig használjuk. Ugyanez érvényes a járdák megvilágításának esetében is. Legpraktikusabb megoldás a mozgásérzékelős lámpák használata, amik elég erősen világítanak, de csak egy adott ideig. Természetesen, ha ezek a helyek vizuálisan a kert fontos részeit képezik, akkor nyugodtan kivilágíthatjuk akár egész este.


A terasz, tűzrakóhely, medence környékének megvilágítása szintén fontos, már csak a biztonság miatt is, de nem feltétlen kötelező erős, irányított fényű lámpákat használni. Elsősorban figylenünk kell a családunk igényeire.

Ha van a kertünkben kimondottan olyan hely, érdekes növény, szobor, szökőkút stb., amire fel szeretnénk hívni a figyelmet, akkor elegedhetetlen az erősebb, irányított fényű kerti lámpa kiválasztása. 

A kültéri világítás kiválasztása során nagyon fontos, hogy az általunk kiválasztott lámpa magas behatolás elleni védettséggel - IP védettség - rendelkezzen. Mivel ezek a lámpák, fénytestek hoszzú időn keresztül ellent kell hogy álljanak az időjárás viszontagságainak, fontos, hogy ez az érték "IP54" és több legyen. 

Ami a kültéri lámpák felszerelését, hálózatba való csatlakozását illeti, semmiképpen se csinálja önerőböl, mindeképpen kérje ki a kellően képzett és tapasztalattal rendelkező szakember, jelen esetben villanyszerelő véleményét ill. segítségét.


Zdielať článok
Katarína Špaková
Marketing


Katarína, mint marketinges, a legkreatívabb munkatársunk, aki minden energiáját cégünk reklámozására fordítja, weboldalunkat folyamatosan újítja. Neki köszönhetjük a Magazín és a Hasznos tanácsok szekciót is, ahol érdekes dolgokat tudhat meg a világítás történetéről és hasznos tanácsokkal látjuk el, ami a lámpa választást illeti.

Kérdezze munkatársunkat

Ing. Juraj Peťovka
Szívesen segítek Önnek a választásban. Csak angolul.
+ 421 41 20 20 222

Címkék

#Nova Luce#Fényerősség#Színhőmérséklet#fényforrás#AZzardo#égő#kültéri világítás#beépített LED#LED#IP védettség#fényerő szabályozás#ShiloZobraziť všetky
Showroom Elusia Praha

Showroom 
Prága, Csehország

ELUSIA CZ, s.r.o., 
Sázavská 30
120 00 Praha 2
Česká republika
 
T: +420 210 012 013
 
Showroom Elusia Košice

Tanácsadás
Kassai iroda, Szlovákia

ELUSIA, s.r.o., 
Tomášikova 35
040 01 Košice
Slovenská republika
 
T: 055 22 89 001