benefit-ok   Ingyenes házhozszállítás       benefit-ok   14 napos elállási jog        benefit-ok   3 év jótállás
benefit-tel  Telefon: +36 70 275 4994 (H-P 9:00 - 16:30) 
benefit-ok   Ingyenes házhozszállítás       benefit-ok   14 napos elállási jog        benefit-ok   3 év jótállás
benefit-tel  Telefon: +36 70 275 4994 (H-P 9:00 - 16:30) 
Menu Search
Close
Katergóriák

Mi alapján válasszunk világítást a gyerekszobába?

#Elobra#Színhőmérséklet#fényfüzér#gyereklámpák

Fontos,  otthonunk  minden egyes helyiségének a gondosan megválasztott, átgondolt megvilágítása. Nincs ez másként a gyerekszoba esetében sem.

A gyerekek a nap nagy részét a gyerekszobában töltik, ezért különösen fontos a fényforrások jól átgondolt kiválasztása és elhelyezése, valamint figyelembe kell venni a legfontosabb tényezőt, hogy a gyerekek cseperedésével, fejlődésével változnak a szoba funkciói és a benne végzett tevékenységek köre. Természetesen, mint otthonunk összes többi helyiségében, fontos, hogy a világítás eszközei fokozottan biztonságosak legyenek.

A gyerekszobában is, a lakás többi részéhez hasonlóan, törekedni kell a természetes fény meglétére. A természetes fény kedvezőbb hatással van a baba közérzetére és főként a szemének fejlődésére.

Az általános világítás megoldható mennyezeti lámpa, vagy függesztékkel is, de ma már léteznek kimondottan gyerekeknek tervezett, egyedi lámpák, amik még barátságosabbá, egyedivé varázsolhatják gyermekünk “királyságát”.

Az általános, központi megvilágítás mellett, szükség lehet helyi megvilágításra, vagy éjszakai fényre.

Helyi megvilágításként, nagyon jó választás lehet a falikaramit használhatunk kimondottan csak hangulatvilágításként, de estimeses olvasásához is.


Ugyanúgy mint a függesztékek esetében, falikart is választhatunk gyermekünk ízlése és kedve szerint. Különböző formájú és színű lámpák széles választékából válogathatunk.  Lehet az klasszikus izzóval működtethető, vagy beépített LED fényforrással ellátott lámpa is.


Éjszakai fénynek választhatunk akár egyszerű, konnektorba dugható lámpát is, vagy egyszerű, elemmel működtethető, hordozható lámpácskát. 

Nem csak a lápma dizájnja fontos, hanem az is, hogy milyen a fényerőssége. Gyerekek esetében fontos, hogy nyugodt, kellemes környezetet biztosítsunk, ezért válasszunk inkább meleg fehér fényű lámpákat válasszunk. Praktikus megoldás lehet, ha a lámpák beépített, LED fényforrást tartalmaznak, melyeknek szabályozható a fényerőssége. Így mindig az aktuális tevékenységhez igazíthatjuk a fényerőt.Zdielať článok
Katarína Špaková
Marketing


Katarína, mint marketinges, a legkreatívabb munkatársunk, aki minden energiáját cégünk reklámozására fordítja, weboldalunkat folyamatosan újítja. Neki köszönhetjük a Magazín és a Hasznos tanácsok szekciót is, ahol érdekes dolgokat tudhat meg a világítás történetéről és hasznos tanácsokkal látjuk el, ami a lámpa választást illeti.

Kérdezze munkatársunkat

Enikő Ištók Tóth
Szívesen segítek Önnek a választásban.
+ 36 70 275 4994

Címkék

#Nova Luce#Fényerősség#Színhőmérséklet#fényforrás#AZzardo#égő#kültéri világítás#beépített LED#LED#IP védettség#fényerő szabályozás#ShiloZobraziť všetky
Showroom Elusia Praha

Showroom 
Prága, Csehország

ELUSIA CZ, s.r.o., 
Sázavská 30
120 00 Praha 2
Česká republika
 
T: +420 210 012 013
 
Showroom Elusia Košice

Tanácsadás
Kassai iroda, Szlovákia

ELUSIA, s.r.o., 
Tomášikova 35
040 01 Košice
Slovenská republika
 
T: 055 22 89 001