benefit-ok   Ingyenes házhozszállítás       benefit-ok   14 napos elállási jog        benefit-ok   3 év jótállás
benefit-tel  Telefon: +36 70 275 4994 (H-P 9:00 - 16:30) 
benefit-ok   Ingyenes házhozszállítás       benefit-ok   14 napos elállási jog        benefit-ok   3 év jótállás
benefit-tel  Telefon: +36 70 275 4994 (H-P 9:00 - 16:30) 
Menu Search
Close
Katergóriák

LED és a hagyományos izzó összehasonlítása

#Színhőmérséklet#Fényerősség##égő

Napjainkban már teljesen normális dolognak számít, ha valaki a hagyományos izzókat LED égőre cseréli.  Manapság egy lakás energiatakarékos kialakításához szinte az első helyen szerepel az energiatakarékos, LED fényforrások használata.

Hagyományos izzó:  Fényét elektromos áram által felizzított volfrám szál adja. Az izzólámpát gyakran égőnek, vagy villanykörtének is nevezik. A hagyományos izzók esetében nem tudtuk megkülönböztetni a különböző színárnyalatokat és a színvisszaadása megszokott, elfogadott. Az izzók élettartama általában 1000 óra. A hagyományos izzók 1 Watt fogyasztás mellett mintegy 16 Lument adnak le.Kompakt (energiatakarékos) izzók:  Működési elve azonos a hagyományos izzóéval, csak az alakja más. Kis  mértékben ugyan, de tartalmaznak gáz halmazállapotú higanyt, ami sem alapesetben, sem használat közben nem szivároghat az izzóból. 

Nagy előnye a hosszú élettartam és az energiatakarékosság. Használatukkal akár 80% energiát is megtakaríthatunk a hagyományos izzókhoz képest. A mai minőségi kompaktok üzemideje 6-12 ezer üzemóra közötti értékben mozog.

LED izzók: Mi az a LED? – a LED, magyarul fénykibocsátó dióda, ami a rákapcsolt egyenfeszültség hatására fényt bocsát ki. Téves megnevezés az izzó, mert a LED nem izzik, hanem világít. A fényforrások legkedveltebb típusa, köszönhetően rendkívül alacsony fogyasztásuknak és a nagyfokú fényhasznosításuknak. Alacsony a hőtermelése és nagyon hosszú az élettartama, ami akár 40 – 100 ezer üzemóra között mozog.  A LED izzók 1 Watt fogyasztás mellett 80-100Lument adnak le, sőt a mai modern technológiával készült LED izzók még többet is. A LED – eket is a hagyományos izzónak megfelelő házban helyezik el és szabványos foglalatokkal (E14, E27, GU10, G9 stb.) látják el.Zdielať článok
Katarína Špaková
Marketing


Katarína, mint marketinges, a legkreatívabb munkatársunk, aki minden energiáját cégünk reklámozására fordítja, weboldalunkat folyamatosan újítja. Neki köszönhetjük a Magazín és a Hasznos tanácsok szekciót is, ahol érdekes dolgokat tudhat meg a világítás történetéről és hasznos tanácsokkal látjuk el, ami a lámpa választást illeti.

Kérdezze munkatársunkat

Enikő Ištók Tóth
Szívesen segítek Önnek a választásban.
+ 36 70 275 4994

Címkék

#Nova Luce#Színhőmérséklet#fényforrás#Fényerősség#AZzardo#égő#kültéri világítás#LED#beépített LED#mozgásérzékelő##ShiloZobraziť všetky
Showroom Elusia Praha

Showroom 
Prága, Csehország

ELUSIA CZ, s.r.o., 
Sázavská 30
120 00 Praha 2
Česká republika
 
T: +420 210 012 013
 
Showroom Elusia Košice

Tanácsadás
Kassai iroda, Szlovákia

ELUSIA, s.r.o., 
Tomášikova 35
040 01 Košice
Slovenská republika
 
T: 055 22 89 001