benefit-ok   Ingyenes házhozszállítás       benefit-ok   14 napos elállási jog        benefit-ok   3 év jótállás
benefit-tel  Telefon: +36 70 275 4994 (H-P 9:00 - 16:30) 
benefit-ok   Ingyenes házhozszállítás       benefit-ok   14 napos elállási jog        benefit-ok   3 év jótállás
benefit-tel  Telefon: +36 70 275 4994 (H-P 9:00 - 16:30) 
Menu Search
Close
Katergóriák

Fényerőszabályozás és energiatakarékosság

#Fényerősség#fényforrás#fényerő szabályozás#

Azt, hogy LED alacsony fogyasztásának köszönhetően nem kevés pénz takaríthatunk meg, már eddig is tudtuk, de van más hasznos, praktikus tulajdonsága is. A különböző vezérlők segítségével szabályozható a fénye, így fényerőszabályozható LED termékről beszélünk.

Mi az a LED dimmelés?

Ez azt jelenti, hogy a LED-es világításunknak a fényerejét saját magunk állíthatjuk, szabályozhatjuk fényerejét

Nem minden Led fényforrás dimmelhető – fényerőszabályozható. Amennyiben dimmelhető LED fényforrással rendelkezünk, szükségünk lesz egy eszközre, ami lehetővé teszi, hogy az irányítás, szabályozás valóban megtörténjen. Ez legtöbbször egy távirányító segítségével valósul meg, ami lehet falba szerelhető, falba süllyeszthető, de akár infrás vagy rádiófrekvenciás kivitelezésű is.

Hogy a fényerő dimmelhető legyen eleve olyan fénytestet, pontosabban izzót vásároljon, ami ezt a funkciót támogatja.  A dimmelhetőség a klasszikus izzók LED változatában már elérhető. A fényerőszabályozhatóság lehetőségét a lámpának minden gyártó fel kell, hogy tüntesse.

Eladóink szívesen segítenek a választásban.

Energiaosztályok jelentése

Az energiatakarékossági besorolásnak köszönhetően tudjuk milyen a fogyasztása és  mennyire energiatakarékos az adott háztartási gép,(mint például a mosógép, mikrohullámú sütő, stb) vagy az izzó.

Az érvényben lévő EU szabványok szerinti , az energiaosztályokat minden gyártónak fel kell tüntetnie a készülék címkéjén. Az energiacímkék több mint 20 éve segítik a fogyasztókat az energiahatékony termékek kiválasztásában. A jelenlegi energiacímkézési rendszerben olyan skálákat használtak, amelyek nem különítették el egyértelműen a legenergiatakarékosabb termékeket, mivel a legtöbb a 2-3 legmagasabb osztályba tartozott. Az Európai Bizottság és az Unió tagállamai ezért úgy döntöttek, hogy felülvizsgálják az energiacímkével ellátott termékekre vonatkozó követelményeket, és fokozatosan bevezetik az energiahatékonysági osztályok A-tól G-ig tartó felülvizsgált skáláját minden csoportra vonatkozóan. A skálát rendszeresen frissítik.


Ezek a szabályok minden lámpára és izzóra vonatkoznak. A lámpán vagy izzón található címkén egyértelműen fel kell tüntetni az éves energiafelhasználás (kWh), márkanév,  a modell típusa, valamint a termék élettartama, illetőleg a leadott fényáram (lumenben jelenik meg) mennyiségét. 

Összegzés

  • Az enenrgiatakarékosságról a címkén olvashatunk
  • Megtudhatjuk a fogyasztást és hogy mennyire energiatakarékos
  • Ez a formát az egész EU területén egységes

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/PDF/?uri=CELEX:32019R2015&from=EN


Zdielať článok
Katarína Špaková
Marketing


Katarína, mint marketinges, a legkreatívabb munkatársunk, aki minden energiáját cégünk reklámozására fordítja, weboldalunkat folyamatosan újítja. Neki köszönhetjük a Magazín és a Hasznos tanácsok szekciót is, ahol érdekes dolgokat tudhat meg a világítás történetéről és hasznos tanácsokkal látjuk el, ami a lámpa választást illeti.

Kérdezze munkatársunkat

Enikő Ištók Tóth
Szívesen segítek Önnek a választásban.
+ 36 70 275 4994

Címkék

#Nova Luce#Fényerősség#Színhőmérséklet#fényforrás#AZzardo#égő#kültéri világítás#beépített LED#LED#IP védettség#fényerő szabályozás#ShiloZobraziť všetky
Showroom Elusia Praha

Showroom 
Prága, Csehország

ELUSIA CZ, s.r.o., 
Sázavská 30
120 00 Praha 2
Česká republika
 
T: +420 210 012 013
 
Showroom Elusia Košice

Tanácsadás
Kassai iroda, Szlovákia

ELUSIA, s.r.o., 
Tomášikova 35
040 01 Košice
Slovenská republika
 
T: 055 22 89 001